شنبه 29 تير 1398   06:17:37

اداره مهندسی بهداشت حرفه ای

Type the title here

بر اساس الزامات و قوانين ملي و بين المللي موجود، جهت ايجاد تشكيلات توليدي و تحقيقاتي در هر حوزه‌اي از صنعت، من جمله صنايع دارويي و توليد فراورده‌هاي بيولوژيك، رعايت الزامات بهداشتي، حفاظت زيستي و  زيست محيطي كه از سوي سازمانهاي نظارتي بين‌المللي و ملي ابلاغ مي‌شود، از ضرويات اوليه مي ‌باشد. اين مهم با تشكيل و سازماندهي واحدي در صنايع و سازمانها،‌ متشكل از كارشناسان بهداشتي، محيط زيست و ايمني برآورده مي‌شود. در الزامات GMP، استانداردهاي OHSAS18000 ، قوانين کار و تامين اجتماعی بر استقرار اداره مهندسي بهداشت حرفه ای  جهت كنترل و پايش سلامت محيط كار و کارکنان و توسعه پايدار تاكيد شده است اداره مهندسی بهداشت حرفه ای، از زير مجموعه‌هاي مديريت سلامت در معاونت تضمين كيفيت موسسه رازي مي‌باشد ، كه با استفاده از ، دانش پيش بيني ، تشخيص  ، ارزيابي  و كنترل خطرهاي بهداشتي در محيط كار با هدف،تأمين، نگهداري و بالا بردن سطح سلامت (جسمي، رواني و اجتماعي) و تندرستي كار كنان و در پايان، ايمن نگهداشتن جامعه قدم بر مي دارد. در اداره بهداشت حرفه اي، بيماري ها و عوارض حاد و مزمن ناشي از عوامل زيان آور محيط كار در هر شغل بررسي مي شوند، تا از بروز  بيماريها و حوادث ناشي از كار پيشگيري شده و انتخاب كارگر يا كارمند براي محيط و شغلي كه از نظر جسماني و رواني توانايي انجام آنرا دارد يا به طور اختصار تطبيق كار با انسان و در صورت عدم امكان، تطبيق انسان با كار در موسسه رازي صورت پذيرد.

شرح وظايف اداره مهندسی بهداشت حرفه ای
•    شناسايي، اندازه‌گيري، ارزشيابي‌ وكنترل عوامل زيان‌آوري چون عوامل فيزيكي، شيميايي، بيولوژيكي، ارگونوميكي‌، مكانيكي و عوامل رواني محيط كار
•    ثبت و گزارش حوادث ناشي از كار وارائه راهكار هاي مناسب جهت كاهش يا رفع علل و نواقص
•    نظارت برتهيه و توزيع تجهيزات حفاظت فردي و علائم ايمني
•    نظارت برتوزيع MSDS مواد موجود در بخش‌ها
•    اعلام نظر کارشناسی در پرونده هاي سلامت شغلي كاركنان
•    برگزاري كميته هاي حفاظت فني و بهداشت كار
•    تهيه دستورالعمل‌ها و راهنماهاي مورد نياز در راستاي اهداف بهداشت حرفه اي
•    ایجاد بانک اطلاعات سلامت شغلی

واحدهای اداره مهندسی بهداشت حرفه ای

واحد اندازه گيري و ارزيابي عوامل زيان آور محيط کار
هدف از این فرآیند شناسایی ،اندازه گیری و کنترل فاکتور های خطر در محیط های کاری می باشد، که با استفاده از روش ویلیام فاین شناسایی و ارزیابی ریسک فاکتورهای شغلی انجام شده سپس جهت رفع مغایرت ها و کاهش عدد ریسک های شناسایی شده ،راهکارهای کنترلی ارائه و در کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار به تصویب می رسد.

واحد حوادث شغلی
در این فرآیند با هدف شناسایی علل وقوع حوادث و کاهش حوادث ناشی از کار و بالا بردن رضایت شغلی کارکنان ،ثبت و گزارش حادثه صورت می گیرد و نتایج بررسی و راهکارهای مناسب به مسئولین مربوطه اعلام می شود.

واحد ارائه خدمات بهداشت حرفه ای
در این فرآیند با هدف برنامه ریزی و ساماندهی کلیه فعالیت های اداره شامل تعیین برنامه تشکیل کمیته های حفاظت فنی و بهداشت کار ،انجام نیازسنجی آموزشی در رابطه با ایمنی کار برای کارکنان ،تدوین راهنما ها و دستورالعمل های مورد نیاز ،برگزاری دوره های آموزشی داخلی ،نظارت بر برگه های ایمنی مواد شیمیایی ،اعلام نظر کارشناسی در پرونده های سلامت شغلی کارکنان و نظارت بر توزیع علائم و هشدارهای ایمنی ،فعالیت می نماید.

واحد ايمنی و پايش محيط كار
این واحد با هدف نظارت بر وضعیت عمومی ایمنی کلیه ی فضاهای موسسه اعم از داخل بخشی و یا محوطه ،وضع قوانین و دستورالعمل های مورد نیاز در این فضا ها و ... فعالیت می نماید.

واحد تجهيزات حفاظت فردي
هدف از اين واحد استقرار سيستم مناسب و يكپارچه تهيه، توزيع واستفاده از تجهیزات حفاظت فردی مي باشد. در اين فرايند ابتدا نيازسنجي انجام شده و متناسب با نياز كاركنان و ماهیت شغل افراد، بر اساس راهنمای تدوين شده تجهیزات حفاظت فردی تهيه و در اختياركاركنان قرار مي‌گيرد،آموزش نحوه استفاده از آن و نظارت بر استفاده صحیح از تجهیزات حفاظت فردی از دیگر اهداف این واحد می باشد

مراکز دولتی مرتبط
مراکز بین المللی مرتبط